Рецепт пирога з лимоном без яєць
Цей чудовий смачний рецепт пирога до чаю дуже швидко готується. Спробуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти:
3 скл. борошна
2 лимона
1 скл. цукру
0,5 скл. олії соняшникової
1 ч. л. соди
Спосіб приготування:
Лимони обов’язково обдайте окропом і протримайте в ньому 5 хвилин, а ще краще — проваріть 5-8 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Ця умова обов’язкова, інакше пиріг вийде дуже кислим і з неприємною гіркотою.
Далі розріжте лимон на шматочки, видаліть кісточки, подрібніть у блендері. До готової маси додайте цукор, олію та соду, перемішайте. Далі всипте борошно та знову перемішайте. В результаті має вийти солодка борошняна крихта.
Форму для випічки змастіть маслом або застеліть пекарським папером. Приблизно третину крихти розподіліть по дну форми, просто руками ущільнюючи тісто в процесі. Частину крихти, що залишилася, висипте в форму і розрівняйте по всій поверхні. На цей раз ущільнювати нічого не треба, крихта повинна залишитися крихтою. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Подавайте пиріг теплим, нарізавши його порційними шматками, до чаю.
Залишити коментар