Що смачного і корисного можна приготувати з черешні
Черешні – ягоди смачні і корисні у свіжому вигляді, з неї також можна готувати салати, смузі, морозиво, пироги, компоти тощо. Нині ділимося трьома рецептами смакот з додаванням черешні, пише zaxid.net.
Салат з руколи та черешні
Інгредієнти:
- рукола – 150 г
- сир моцарела –125 г
- черешня – 150 г
- горіхи волоські – 50 г
- олія оливкова – 2 ст. л.
- оцет бальзамічний або яблучний – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Черешню помити й обсушити, розрізати навпіл і видалити кісточки. У глибоку тарілку викласти подушку з руколи, зверху викласти волоські горіхи, половинки черешні і моцарелу, скропити оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Заливний пиріг з черешнею
Інгредієнти на тісто:
- масло – 70 г
- цукор – 1 ч. л.
- борошно – 180 г (може бути рисове або 50/50 рисове і звичайне)
- густий йогурт – 2 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- черешня – 0,5 кг
- густий йогурт – 350 г
- цукор – 100 г
- ванілін – ¼ ч. л.
- яйця – 2 шт.
- крохмаль – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Замішуємо тісто: масло перетираємо з борошном, цукром і розпушувачем в крихту, дадаємо йогурт. Готове тісто викладаємо у форму для випікання, зробивши бортики. Виделкою наколюємо тісто по всій поверхні і відправляємо на 10 хвилин в духовку при температурі 180 градусів.
Начинка: миємо ягоди і видаляємо кісточки.
Заливка: йогурт, ванілін, цукор змішуємо, додаємо яйце, крохмаль і збиваємо вінчиком.
Виймаємо з духовки випічку, насипаємо всередину ягоди і заливаємо їх приготованою заливкою. Відправляємо на 30-35 хв. в духовку при температурі 180°С. Перед подачею пиріг варто остудити.
Веганське морозиво
Інгредієнти:
- банан – 2 шт.
- черешні – 150 г без кісточки
Спосіб приготування:
Банани нарізаємо шматочками і заморожуємо. У блендері збиваємо черешню і заморожені банани до однорідної маси. Накладаємо у формочки і насолоджуємося освіжаючим десертом без доданого цукру
Залишити коментар