Гарячий мед в чай – шкідливо це чи корисно
Мед – це дуже корисний і доступний для кожного продукт. Про нього широко відомо кілька фактів: мед з окропом виділяє отруту, а сам по собі – є вітамінною бомбою. Розберімось, чому не можна нагрівати мед і чи правда це.
Вважається, що мед в гарячому чаї починає виділяти токсичні речовини. Вчені вирішили дослідити це питання і дійшли висновку, що при нагріванні виділяється оксиметилфурфурол. Ось тільки ця речовина присутня в цукровмісних продуктах і без підігріву – просто утворюється він там повільніше.
При подальших дослідженнях з’ясувалося, що оксиметилфурфурол не є токсичною речовиною. Вчені провели експерименти над живими істотами та не виявили жодної шкоди для здоров’я.
Як правильно пити чай з медом при застуді
Попри те, що “мед з окропом виділяє отруту” – це нісенітниця, додавати його в дуже гарячий чай не варто, але з іншої причини. Так, в окропі мед може розгубити частину своїх корисних речовин і навіть незначно втратити повноту смакових якостей. Щоб отримати максимум від цього золотистого продукту, найкраще його додавати, коли чай вже придатний для пиття.
Щоб перетворити напій в засіб від застуди, можна до свого смаку додати лимон, корицю, кардамон або імбир. Також мед добре поєднується з трав’яними, ягідними та фруктовими чаями.
Залишити коментар