Сб. 21 Грудня 2024

Виробництво свинини зменшується

У 2022 році обсяги виробництва свинини в Україні становитимуть близько 625 тис. тонн. Це дозволить забезпечити споживання 20 кг свинини на рік на кожну особу (у 2021 році було 19,9 кг). Водночас виробництво всіх видів м’яса помітно знизилося. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства за підсумками конференції “Вітчизняне свинарство: підсумки 2022-го та перспективи 2023 року”, пише “Агрономія сьогодні”.

Загальне виробництво м’яса цього року очікується на рівні 2,271 млн тонн, що на 435 тис. тонн, або на 19% менше, ніж у 2021 році (було 2,706 млн тонн). У розрізі видів м’яса прогнозовані показники становлять:

  • телятина – 253 тис. тонн (-76 тис. тонн за рік);
  • свинина – 625 тис. тонн (-142 тис. тонн);
  • птиця – 1,3 млн тонн (-283 тис. тонн).

Щодо свинини, то цього року знизилося не лише виробництво, але й торгівля м’ясом. Експорт обвалився до 0,8 тис. тонн за січень-листопад. Тоді як імпорт за неповний рік становив 82,2 тис. тонн. Здебільшого за кордон вивозять м’ясо, субпродукти та сало.

Загалом станом на 1 грудня 2022 року кількість поголів’я свиней становить менш ніж 5,25 млн, з них 5,7% перебувають на територіях, де відбуваються воєнні дії.


Залишити коментар