Рецепт пісних рогаликів з повидлом
Це дуже бюджетний рецепт, який може врятувати будь-яку господиню, коли в холодильнику, що називається, миша повісилася. Єдине, для них обов’язково потрібне густе повидло. Яблучне, грушеве, сливове — підійде будь-яке.
Інгредієнти:
Борошно — 450 г
Вода — 200 мл
Рафінована олія — 100 мл
Дріжджі сухі — 5 г
Цукор — 15 г
Сіль — 0,3 ч.л.
Повидло — 250 г
Приготування:
У глибоку миску влий 200 мл теплої води, всип дріжджі, сіль і цукор. Розмішай. Поступово вводи борошно. Як тільки половина від зазначеної кількості борошна буде в мисці, влий олію. Перемішай. Після цього додай у тісто борошно, що залишилося.
Як тільки тісто перестане прилипати до рук, дістань його з миски та ще 5-10 хвилин вимішуй на робочій поверхні стола. Готове тісто повинно вийти м’яким та пластичним. Залиш його на 10 хвилин “відпочити”.
Далі розділи тісто на 3 рівні частини. Візьми одну частину, розкатай її скалкою в круглий пласт завтовшки 5-6 мм.
Потім розріж спочатку на дві частини, потім на чотири, після на 6 та 8 трикутників однакового розміру.
Чайну ложку густого повидла поклади ближче до широкого боку будь-якого трикутника. Підверни краї, щоб в процесі випікання повидло не витекло. Починаючи з того ж широкого боку, скрути рогалик. Аналогічним чином розкатай тісто, що залишилося, начини повидлом і зверни в рогалики інші трикутники.
Деко для запікання застели пергаментом. Духовку розігрій до 180 градусів. Випікай при цій же температурі рогалики 18-20 хвилин.
Залишити коментар