![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-banner-s.gif)
У такий спосіб айва зберігатиметься кілька місяців
![](https://agroter.com.ua/wp-content/uploads/2022/11/ajva.jpeg)
Урожай айви не завжди вдається швидко переробити, частину залишають на зберігання для приготування смачних м’ясних страв і компотів. Кілька порад, як зберегти свіжу айву в домашніх умовах до трьох місяців, повідомляє сайт На Пенсії.
Якщо айва не до кінця не визріла – не страшно. Вона дуже швидко досягне повної міри зрілості протягом двох тижнів. Айву ретельно перебирають, сортують за стиглістю та розміром, позаяк дрібні плоди псуються в першу чергу.
Найкраще зберігається айва в темному місці в ящиках, загорнута в папір не більше ніж у два шари, або шари перестелити папером так, щоб плоди не торкалися один одного. Оптимальна температура зберігання – від нуля до плюс двох – чотирьох градусів, вологість повітря – не більше 80%. Плоди періодично перевіряють протягом усього періоду зберігання.
Різні види айви можуть зберігати свіжість до 120 днів, але при підвищенні температури зменшуватиметься термін зберігання. У морозилці айва може зберігатися до 12 місяців, причому після впливу низьких температур її смакові властивості стають більш насиченими. Перед заморожуванням плоди треба розрізати на чотири частини, видалити насіння і шкірку, а м’якуш нарізати невеликими шматочками.
Залишити коментар