Сб. 11 Травня 2024

Виноградний пиріг за рецептом італійської кухні

​​Рецепт італійського виноградного пирога — смачніше звичної шарлотки. Італійський пиріг з виноградом ідеально підходить для осіннього чаювання.

Інгердієнти:

Тепле молоко — 250 мл;

свіжі дріжджі — 20 г;

борошно — 500 г;

яйце — 1 шт.;

вершкове масло — 60 г;

сіль — щіпка;

коричневий цукор — 2 ст. л;

виноград.

Приготування:

З’єднайте тепле молоко, дріжджі й цукор. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Додайте в суміш борошно, сіль яйце і масло. Замісіть однорідне тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі більше ніж у 2 рази.

Викладіть тісто у форму, застелену пергаментним папером. Розкладіть виноград, злегка занурюючи його в тісто. Краще вибирати сорти винограду без кісточок.

Накрийте пиріг рушником і залиште на 10 хвилин. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.


Залишити коментар