Вт. 14 Травня 2024

Хрумке вівсяне печиво за рецептом Дарії Цвєк

Хрумке, трохи тягуче, з легким карамельним присмаком вівсяне печиво з книги рецептів знаменитої української кулінарки Дарії Цвек. Печиво готується практично з одних вівсяних пластівців з мінімальною кількістю борошна, що дозволяє зробити реверанс у бік здорового харчування, а ще воно таке затишно домашнє, з ароматом з дитинства, як і багато рецептів Дарії Цвек.

Складові
300 г вівсяних пластівців
100 г вершкового масла
200 г цукру
3 яйця
2 столові ложки пшеничного борошна
1 чайна ложка розпушувача
сіль
ванільний екстракт

Приготування

Розтопіть вершкове масло , змішайте його з вівсяними пластівцями та відставте на 1 годину, щоб пластівці набрякли. Завдяки цьому навіть невелика кількість олії дасть насичений смак та аромат у готового печива.

Розігрійте духовку до 200 градусів.

Відокремте білки від жовтків. У вівсяні пластівці додайте жовтки й цукор, добре розітріть. Тепер додайте борошно, розпушувач, дрібку солі та кілька крапель ванільного екстракту, перемішайте. Збийте білки в міцну піну та обережно втрутите їх у тісто.

Застеліть лист пергаментним папером і викладайте чайною ложкою невеликими гірками тісто на відстані близько 2 см один від одного. У мене з цієї кількості продуктів вийшло близько 50 печінок завбільшки з великий волоський горіх.

Випікайте печиво до золотистого кольору близько 15-20 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів.


Залишити коментар