Пт. 20 Грудня 2024

“Яблука під снігом” — розкішний пиріг для святкового столу

Смачний яблучний пиріг — саме те, що потрібно до гарячого горнятка чаю. Пропонуємо  дещо незвичний рецепт яблучного пирога, який неодмінно посмакує вам і вашим рідним.

Інгредієнти:
Борошно 400 г
Розпушувач 1 ч. л
Маргарин 250 г
Цукор 150 г
Яйця 4 шт.
Начинка:
Яблука 600-800 г
Цукор 150 г
Крохмаль 4 ч. л
Приготування:
До борошна додати розпушувач, перемішати. Додати маргарин, перетерти в крихту. 4 жовтки збити з цукром, влити до борошна, замісити тісто. Поставити в холодильник на 30 хв.
Тісто розкачати, викласти у форму формуючи бортики. Яблука почистити, нарізати дольками, рівномірним шаром викласти на корж.
Поставити в духовку при 180 десь на 20-25 хв. Орієнтуватися на свою духовку.

Білки збити з цукром до утворення густої і пишної піни, додати крохмаль, перемішати. Викласти на яблука.

Випікати ще орієнтовно 20 хв. Можна використати і інші фрукти. Цим рецептом поділилася учасниця групи Господинька.


Залишити коментар