Затірка на молоці за бабусиним рецептом
Особливість цього рецепту в тому, що основу можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику кілька діб. Перед подачею на стіл залишається лише додати гарячого молока.
Інгредієнти:
Яйце куряче – 1 штука
Вода – 1 ½ склянки
Борошно – 1 склянка
Сіль – 2 щіпки солі
Молоко – 1 ½ склянки
Вершкове масло – до смаку
Воду налити в каструлю, поставити на вогонь і трохи посолити. Яйце збити виделкою в чашці разом з сіллю. Борошно всипати гіркою в глибоку тарілку. Зробити заглиблення і влити в нього збите яйце. Виделкою перемішувати в різні боки, щоб яйце змішалося з борошном, але не злиплося в один клубок.
У тарілці повинна вийти розсипчаста маса яєчно-борошняних дрібних пластівців.
У киплячу воду всипати пластівці, інтенсивно розмішуючи їх виделкою. Зменшити вогонь. Не перестаючи помішувати довести до кипіння. Якщо води в каструлі занадто багато і маса не густіє – просто всипте 1-2 толові ложки борошна, не забуваючи швидко розмішувати, щоб мука розподілилася рівномірно, а не злиплися в один ком. Прокип’ятити кілька хвилин. Зняти з вогню. Це вийшла основа для молочної затірки.
Налити її в глибоку тарілку, покласти шматочок вершкового масла, щоб він розтанув. Потім залити молоком. Якщо молоко брати холодним з холодильника – затірка вийде зовсім не гарячою. Для більш гарячого варіанту молоко повинно бути кімнатної температури. Частину основи затірки, що залишилася, можна зберігати в холодильнику не довше 2 діб. Смачного!
Залишити коментар