Рецепт “Душенини”, яка колись була головною стравою на українському застіллі
Це старовинне блюдо готувалося з м’яса (в основному – свинини або баранини), овочів, прянощів і все це заправлялося борошном. Як правило, душенина готувалася в горщиках – так би мовити “душилася” в них, томилася, звідки й пішла назва страви. Слід також зазначити, що “Душенина” була справжньою окрасою святкового столу – без душенини не обходилися жодні весілля і хрестини.
Інгредієнти:
м’ясо будь-яке – 150 грамів
картопля – 2 штуки
цибуля ріпчаста – 1 штука
морква – 1 штука
перець болгарський – 1/2 штуки
помідор – 1 штука
часник – 1-2 зубчики
сіль – 1/3 чайних ложки
перець чорний мелений
олія – 2 ст. ложки
сметана – 1,5 ст. ложки
вода – 1/2 склянки
Спосіб приготування:
У давні часи душенину готували в печі. Такий спосіб готування м’яса був найбільш поширений. Зараз ми можемо замінити піч на духовку і приготувати цю страву за допомогою такого рецепта приготування
1. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на олії. Викладаємо в горщик.
2. Готуємо овочі – чистимо і нарізаємо кубиками.
3. Злегка обсмажуємо цибулю, моркву і картоплю. Викладаємо в горщик.
4. Додаємо в горщик нарізані помідор і болгарський перець.
5. Солимо і перчимо. Додаємо нарізаний часник і сметану.
6. Заливаємо водою і закриваємо кришкою.
7. Готуємо в духовці до готовності м’яса.
Залишити коментар