Бабусин рецепт “Вишиванки” на новий манір
Сирна начинка:
400 г сиру
2 жовтки
6 г ванільного цукру
100 г цукру
20 г кукурудзяного крохмалю
50 г масла
Макова начинка:
170 г маку
500 мл молока
2 білки
1 ч. л ванільного цукру
100 г цукру
1 ст. л манки
50 г масла
Корж:
225 г борошна
1 ч.л розпушувача
15 г какао
30 г цукру
60 г сметани
100 г вершкового масла
300 г вишень
Крем:
400 мл молока
160 г цукру
40 г пудингу
150 г масла
ПРИГОТУВАННЯ
Сирна начинка:
1. Сир перемолоти.
2. Жовтки збити з ванільним цукром та цукром, додати крохмаль, масло та сир, вимішати до однорідності.
Макова начинка:
1. Мак проварити в молоці протягом 30-40 хв, відділити молоко, охолодити та перетерти.
2. Білки збити з ванільним цукром та цукром.
3. До білків додати мак, манку, масло, вимішати до однорідності.
Коржі:
1. Змішати борошно з розпушувачем, какао та цукром. До суміші додати розтоплене масло та сметану, замісити тісто, яке розкачати товщиною 5-7 мм, форма 25×35 см, сформувавши боки коржа висотою 1 см.
2. В кутик форми на тісто викладаємо чайну ложку сирної начинки, далі біля сиру формуємо полоску з вишень, далі полоску макової начинки, знову вишні, сир і т.д.
3. Випікаємо 45-50 хв при 175 °C.
Крем:
1. У 200 мл холодного молока розчинити пудинг і помішуючи влити у 200 мл киплячого молоко з цукром. Довести до кипіння й охолодити.
2. Масло збити на великих швидкостях протягом 6-7 хв. Порціями, по ложці, додавати заварний крем збиваючи ще 10-15 хв.
Складання:
1. Корж розрізати поперек на дві частини. Кінцевий розмір пляцка буде 17х25 см!
2. На одну частину коржа викласти крем, на який помістити другу частину коржа, начинкою до крему.
3. Оздобити за бажанням.
4. У холодильник на 12 год.
Залишити коментар