В Україні з’явиться плантація лохини завдяки грантовим коштам

Двом фермерським господарствам Львівської області погодили заявки на отримання грантів для розвитку садівництва та ягідництва. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку ЛОВА.

Зокрема, за урядовою програмою «єРобота» компанії «Агрофрутіка Бишків» і «Органік Захід-Груп» отримали гранти на створення плантації лохини.

Так, ТзОВ «Агрофрутіка Бишків» з Львівського району отримає 8,472 млн грн, а ТзОВ «Органік Захід-Груп» з Червоноградського району — 6,250 млн грн. Підприємства вирощуватимуть лохину. Загальна площа нових насаджень обох грантів сягає 46,18 га.

«Львівщина — одна з 9 областей, яким погодили заявки на гранти, зокрема на вирощування такої брендової культури, як лохина. Загальна сума грантів по обох заявках становить 23 % всієї погодженої суми в Україні. Завдяки цьому площі вирощування цієї ягоди збільшаться ще на 82%», — зазначила керівниця департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

За інформацією департаменту АПР, вирощування лохини на Львівщині започаткували чотири роки тому. Зараз цим займаються 18 суб’єктів господарювання на ділянках від 0,5 га до 14 га. Загальна площа насаджень в області становить 56 га.


Залишити коментар