Квашений кавун готують упродовж двох днів

Важливо, щоб для закваски ти використала не зіпсований і не скислий кавун. А те, що він виявився не надто солодким – не біда! Процес квашення виправить цей недолік, повідомляє tochka.net.

Інгредієнти:

3 кг кавуна,
1 головка часнику,
1 пучок кропу,
2 л води
2 ст. ложки цукру,
2 ст. ложки солі.

Кавун помий. Зі шкіркою можеш вчинити на свій розсуд – почистити або залишити. Шкірка зовсім не псує квашений кавун, вона виходить більш твердою у порівнянні з ніжною м’якоттю.
Поріж кавун шматочками завтовшки 2 см. Можна пошматувати кавун великими скибочками, а можна невеликими кубиками. Головне – щоб він вліз у банку, в якій ти його готуватимеш.
Підготуй часник і зелень. Почисти, помий і дрібно поріж. При бажанні можеш взяти трохи улюблених спецій, вони нададуть пікантності закусці.
На дно банки поклади частину часнику і зелені, а потім виклади кавун. Пошарово чергуй інгредієнти, поки не заповниш банку.
Розсіл готується із розрахунку: на 1 л води – 1 ст. ложка солі і 1 ст. ложка цукру. У холодній воді розчини сіль і цукор і залий банку з кавуном
Зав’яжи банку з солінням марлею і залиш при кімнатній температурі на 1-2 дня. Термін залежить від температури – чим спекотніше, тим швидше закваситься кавун.
Через два дні квашені кавуни готові! Можна діставати і їсти. Якщо хочеш зберегти соління довше, відправляй його у холодильник.


Залишити коментар