Сб. 21 Грудня 2024

Огірки настоюють у мінералці

— Малосольні огірки — найкраща закуска під чарку влітку, — каже 61-річний ­Василь Свінчиський із Дніпра.

Укладає в банку 15 огірків середнього розміру. Додає пучок подрібненого кропу, два зубці часнику, 1 ст. л солі та 700 мл мінеральної води. Як тільки з води виходить газ — закриває кришкою та ставить у холодильник на добу. Повідомляє газета по-українськи.

— Якщо на засолку маю не більше години, готую за швидким рецептом, — розповідає Василь Свінчиський.

Відбирає 0,5 кг огірків середнього розміру. Кожен ріже на чотири частини. Перекладає в глибоку посудину. Додає подрібнений пучок кропу, три зубці вичавленого часнику, 1 ст. л 9-відсоткового оцту, 3 ст. л. олії, 1/2 ст. л солі та перемішує. Ставить огірки в холодильник на 1 год. і потім подає до столу.


Залишити коментар