Чт. 25 Квітня 2024

Ціни на моркву — рекордні

Пропозиція коренеплодів нового урожаю на ринку збільшується, відповідно ціни поступово знижуються. Зокрема, цього тижня подешевшала морква. Утім, ціни на неї залишаються рекордними та значно вищими, ніж торік, повідомляє SEEDS.

“Зокрема, зараз виробники декларують ціну на моркву на рівні 20-25 грн/кг ($0,55-0,68/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці попереднього тижня. За словами ключових гравців ринку, це зниження відпускних цін пов’язане із сезонним зростанням пропозиції моркви. Так, сьогодні практично у всіх регіонах країни йде збирання врожаю моркви середніх сортів. При цьому деякі господарства західних регіонів вже приступили до збирання пізніших сортів, внаслідок чого пропозиція цих коренеплодів на ринку збільшилася”, – зазначають аналітики порталу EastFruit.

Наразі морква у 3,7 раза дорожча, ніж на початку серпня минулого року. Це пов’язано з окупацією південних регіонів, які були основними постачальниками ранньої моркви. Протягом найближчих тижнів пропозиція моркви на ринку зростатиме.


Залишити коментар