Сб. 20 Квітня 2024

М’ясо птиці переважатиме на ринку у 2031 році

Довгостроковий перехід до м’яса птиці продовжуватиме зміцнюватися, частково через надання переваги білому м’ясу серед країн з високим рівнем доходу. Це пояснюється тим, що м’ясо птиці вважається легким у приготуванні, здоровішим і сприймається як кращий вибір. У країнах із середнім і низьким рівнем доходу птиця розглядається як дешевша альтернатива іншому м’ясу. Повідомляє Союз птахівників України.
У результаті прогнозується, що до 2031 року доступність білків з птиці зросте на 16% і становитиме 47% білків, які споживаються з джерел м’яса, за яким слідуватимуть свинина, вівці та велика рогата худоба.
Загальне зростання споживання м’яса птиці
Споживання м’яса птиці зросло практично в усіх країнах і регіонах, приваблюючи споживачів нижчими цінами, консистенцією та адаптивністю продукту, а також вищим вмістом білка/нижчим вмістом жиру. Прогнозується, що споживання м’яса птиці в усьому світі зросте до 154 мільйонів тонн протягом прогнозованого періоду, що відображає важливу роль, яку воно відіграє в харчуванні густонаселених країн, що розвиваються, таких як Китай, Індонезія, Індія, Малайзія, Пакистан, Перу, Філіппіни і В’єтнам.
Перехід від громадського харчування до домашньої кухні
У короткостроковій перспективі очікується, що перехід у споживанні м’яса з громадського харчування на домашню кухню, який стався під час пандемії Covid-19, буде короткостроковим і повернеться до попередніх моделей витрат після зняття обмежень.

Залишити коментар