Сб. 20 Квітня 2024

Україна входить в ТОП-10 країн-експортерів волоського горіха

Україна входить до десятки країн-експортерів волоського горіха. Частка українських поставок у загальному імпорті цього продукту до ЄС — близько 13%, що свідчить про значний потенціал для країни. Про це пише Kurkul.com.

Основну частку виробництві горіхової продукції складають волоські горіхи — 13,4 тис. т (98% виробництва). Майже всі їх насадження зосереджуються у господарствах населення. Решта вироблених горіхів представлена фундуком та мигдалем — по 0,1-0,2 тис. ц у 2020 р.

«Сьогодні волоські горіхи, які є основою вітчизняного імпорту, використовуються, як інгредієнт у харчовій, фармацевтичній, косметичній промисловості, у виробництві засобів особистої гігієни. Все частіше волоський горіх переробляється на молоко, і виробники цього продукту зможуть вийти на новий ринок і задовольнити зростаючий попит», — йдеться в матеріалі.

У 2020 р. в Україні було вирощено 113,4 тис. т волоських горіхів, що на 10% нижче обсягів виробництва попереднього року. Основною причиною скорочення було зменшення врожайності та незначне зниження площ під насадженнями горіхів.


Залишити коментар