Пт. 29 Березня 2024

Через спалах пташиного грипу в Ізраїлі знищать сотні птахів

Сотні птахів знищать і утилізують в Ізраїлі. У такий спосіб в країні борються зі спалахом пташиного грипу H5N1. Спочатку вірус вразив диких журавлів, відтак хвороба перекинулася на птахоферми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Times of Israel.

За даними Міністерства сільського господарства, кожен п’ятий дикий журавель, що живе в Ізраїлі або мігруючий через нього, був інфікований вірусом пташиного грипу.

Вважається, що вірус поширився з мошава Маргаліот на ліванському кордоні. У цьому районі 244000 курей-несучок утримуються на фермах в 60 курниках. Ферми постачають шість мільйонів яєць щомісяця для споживання ізраїльтянами.

Відзначається, що місцеві фермери не змогли повідомити в режимі реального часу про зростання смертності серед домашніх птахів, що призвело до швидкого поширення вірусу. Багато курей загинули до того часу, коли прибули інспектори міністерства. В одному курнику з 2000 курей живими залишилися тільки 70.

Міністерство вже повідомило, що в найближчі дні в районі Маргаліота повинні бути знищені 320 000 курей-несучок. У міністерстві також заявили, що стурбовані можливістю зараження людей вірусом через курники, прилеглі до будинків в мошаві.


Залишити коментар