Сб. 20 Квітня 2024

Митники вимагали гроші в експортера меду: зловмисників затримали

Працівники однієї з регіональних митниць вимагали щомісячний хабар у керівника підприємства, що продає мед до Європи. Від чоловіка вимагали 200 доларів за розмитнення одного автомобіля. Зловмисників викрило ДБР.

За гроші митники обіцяли не створювати штучних перешкод під час оформлення та не ініціювати лабораторних дослідженнь продукції.

Слідство задокументувало, як підприємець через посередника передавав митникам плату в сумі $5,6 тис. 21 грудня 2021 року посередника затримали під час отримання чергового хабаря — $2,4 тис.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та отриманні хабаря (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Крім того, під час обшуків на одній із квартир, яка належить керівнику регіональної митниці, слідчі виявили $234 тис., золоті колекційні монети, ювелірні вироби з інкрустованим дорогоцінним камінням та діамантами, колекцію коштовних годинників, мисливську зброю. Походження знайденого майна встановлюється.

Також планується вручення повідомлень про підозру керівництву та службовим особам митниці за вказаними статтями Кримінального кодексу України.

Санкції зазначених статей передбачають позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

 


Залишити коментар