Вт. 30 Квітня 2024

Окраса новорічного столу: скільки коштів доведеться витратити на приготування улюбленого салату українців

Аналітики підрахували, скільки коштуватиме приготувати на сім’ю 3 кг олів’є за класичним рецептом. В Україні за 2021 рік на 21% зріс індекс вартості олів’є, оскільки у країні спостерігається зростання цін майже на всі категорії товарів, пише “Сьогодні”.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на пресслужбу сервісу доставки продуктів Zakaz.ua.

“Подорожчання спіткало всі основні продукти, що входять до складу олів’є, крім картоплі. Порівнюючи з минулим роком, картопля подешевшала на 15% і коштує в середньому 7 грн за кілограм”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше подорожчали цибуля та яйця – ціни зросли більш ніж на 50%. Ковбаса теж коштує дорого від 120 до 290 грн/кг.

Багато українців додають до салату замість ковбаси курятину, вартість кілограма тушки зросла на чверть, а філе – на 20%.

Консервований горошок – невід’ємна частина святкового салату. У супермаркетах він коштує від 25 до 50 гривень. Огірки теж зросли в ціні. Свіжі – близько 50 грн, а солоні – 40-70 грн.

Оскільки подорожчали яйця та олія, то на 20% більше коштує і майонез, адже його виготовляють із цих продуктів.

“За місяць до новорічних та різдвяних свят приготувати 3 кілограми олів’є на сім’ю коштуватиме українцям 209,9 грн, тоді як станом на 1 грудня 2020 року коштувало 173,5 грн”, – проаналізували експерти.

Експерти підрахували вартість салату за класичним рецептом, за яким потрібні: картопля, цибуля, морква, яйця, огірки свіжі чи солоні, варена ковбаса, горошок, зелень та майонез.


Залишити коментар