Пн. 29 Квітня 2024

На початку грудня вартість всіх молочних товарів знову демонструє впевнене зростання

На початку грудня вартість всіх молочних товарів знову демонструє впевнене зростання, при тому, що в кінці листопада сири та вершкове масло демонстрували ознаки стабілізації.

Про це у своєму телеграм-акаунті повідомив провідний аналітик «Інфагро» Максим Фастєєв.

«Можливо, b2b покупці вирішили зробити останній ривок перед святами, щоб додатково законтрактуватися на 1-й квартал через невизначеності з новими штамами вірусу і майбутніми карантинними обмеженнями. Наприклад, Trigona пише, що уряди країн Північної Африки створюють все більше і більше бюрократичних перешкод для імпорту молочних продуктів, незважаючи на високий місцевий попит і існуючі проблеми з логістикою. Так, Алжир скорочує термін дії дозволів на імпорт з 6 до 3 місяців, що технічно дає переваги для європейського товару перед Новою Зеландією та Південною Америкою»,— припустив експерт.

Також, на думку Максима Фастєєва, імовірно, що додатковий попит «на біржі» виник після оголошення рядом європейських молочних компаній про істотне підняття закупівельних цін на сире молоко в грудні-січні.

«Хоча це досить очікуваний тренд (реакція на осінню динаміку ринку коммодитіс і спотових рівнів для сировини), як і той факт, що в 1 кварталі 2022 року молочна полиця ЄС буде дорожчати», — додав він.

Джерело MilkUA.info


Залишити коментар