Як обирають найкращий сир у світі
В Іспанії пройшов світовий конкурс на найкращий сир — World Cheese Awards. Цього року на конкурсі була рекордна кількість сирів-учасників — 4079. Серед них 250 суддів обирали найкращий Super Gold сир.
Про це повідомляє пресс-служба Ardis Group.
Наголошується, що команда ProCheese від Ardis Group разом із переможцями національного конкурсу ProCheese Awards цього року відвідала Іспанію, щоб уперше представити український сир.
Порядок відбору на сирному конкурсі World Cheese Awards не поступається Олімпійським іграм: на 80 столах розкладається понад 45 зразків сиру від учасників з різних країн; у розпорядженні понад 80 команд міжнародних суддів — чек-лист з основними показниками оцінки якості; з кожного столу вибирається свій Super Gold сир — саме він отримує найвищий бал від цієї команди суддів та переходить до наступного етапу оцінки; в результаті Super Gold Jury визначають чемпіона — найкращого з більш ніж 80 відібраних у попередньому етапі.
Переможцем став «Оlavidia» — м’який свіжовитриманий козячий сир від іспанської сироварні Quesos&Besos.
Найвищі оцінки також отримали сири:
- Fromagerie Berthaut (Франція)
- Van der Heiden Kass (Голандія)
- Csíz Sajtmühely Kft (Угорщина)
- Zijerveld Food (Голандія)
- Quesos y Besos (Іспанія).
- Trethowan´s Dairy Ltd (Великобританія)
- MAAZ Cheese (Голандія)
- Caseificio Brusati — Caseificio Artigianale (Італія).
- Dorfsennerei Schlins (Австрія)
- Almnäs Bruk AB (Suecia).
- Nazionale Parmigiano Reggiano Rosola Di Zocca Societa Agricola Cooperativa (Італія)
- Prolactine France (Франція)
- Trethowan´s Dairy Ltd (Великобританія)
- Firesland Campina (Голандія)
- Atelier de Formage (Японія)
Також у ході World Cheese Awards сирна експертка ProCheese Оксана Чернова, перша суддя від України на World Cheese Awards, цього року набула статусу «team captain» і стала одним із членів Super Gold Jury, які вибрали фіналіста.
Джерело “MilkUA.info”
Залишити коментар