Сало додало в ціні: скільки грошей доведеться викласти за продукт

М’ясо вкотре подорожчало. Водночас у листопаді суттєво додало в ціні сало. Подекуди цей продукт вартує маже стільки ж, як і деякі види м’яса, а подекуди й більше. Про це свідчить статистика, оприлюднена пресслужбою Міністерства фінансів України.

Ціни на яловичину

Кілограм гуляшу порівняно з жовтнем у середньому зріс на 2 гривні: 230,28 грн проти 228,36. Однак розкид за цінами тут величезний. Наприклад, у Novus за кіло гуляшу просять майже 300 гривень.

А ось яловичі ребра , навпаки, помітно подешевшали – на 7,5 гривні. У жовтні середня ціна була 140,48 грн/кг, а в листопаді стала 132,98.

Ціни на курятину

Середня ціна на куряче стегно залишилася майже незмінною. Якщо точніше – знизилася на 13 копійок. Наразі вона становить 97,85 грн/кг. А ось на аналогічну продукцію Нашої Ряби ціна зросла на 5,5 гривні і становить 118,18 грн/кг.

Куряча гомілка також стала дешевшою, знизившись з 71,16 до 69,45 грн/кг. Однак у «Нашої Ряби» і тут спостерігається зворотний процес: ціна на м’ясо такого виду зросла з 84,83 грн. до 88,70 грн. за кілограм.

Куряче філе залишилося на рівні жовтневої ціни. А у Нашої Ряби – стало дорожче: 142,35 грн/кг замість 138,93.

Ціни на свинину

Свиняча грудка фактично залишилася в колишній ціні – 103,62 грн/кн. Проте у Novus її пропонують по 96 грн/кг.

Лопатка подешевшала на 2 гривні: зі 113,74 грн/кг у жовтні до 111,59 грн/кг у листопаді.

А ось ошийок став дешевшим дуже відчутно: зі 152,28 середня ціна впала до 140,70.

На 6 гривень став дешевший підчеревок. Тепер він у середньому коштує 103,28 замість 109,64 грн/кг.

При цьому свинячі ребра стали цінуватись вище: 119,82 грн/кг замість 116,26.

Сало

У середньому кілограм сала в листопаді трохи подешевшав порівняно з жовтнем: 134 грн/кг замість 135,29.

Однак солоне сало різко зросло в ціні. Наразі воно коштує 186,95 замість недавніх 165,78 грн/кг. При цьому у деяких магазинах вартість кілограма сала зросла майже до 200 гривень.

Джерело TODAY


Залишити коментар