Прикарпатець виготовляє сири та морозиво з козячого молока
Мешканець Прикарпаття Ігор Небилович є власником козячої ферми у селі Долина. Стадо налічує 340 тварин. Заснував ферму чоловік ще дев’ять років.
Одним із перших в Україні Ігор на базі ферми налагодив виробництво сирів із козячого молока.
Наразі на підприємстві виготовляють 7-8 видів козячих сирів. Це тверді сири, сири з пліснявою, а також сири для грилювання, зокрема халумі для смаження на грилі, сири-роли за французькою технологією. А нещодавно прикарпатець наважився на ще один експеримент: виробництво пломбіру на основі козячого молока і з додаванням козячих вершків.
Чоловік зауважує, що засновуючи бізнес, думав про те, що хоче виготовляти ті харчі, які любить сам.
До слова, щодня на фермі отримують від кіз до 500 літрів молока. Найбільше надоїв фіксують з травня по липень.
Джерело: “Newfood”
Залишити коментар