Сб. 21 Грудня 2024

В Ізраїлі використовують нут для виготовлення веганського майонезу

Ізолят нуту – один із основних інгредієнт для виготовлення майонезу для веганів і заправок для салатів. За випуск цієї продукції взялася ізраїльська компанія ChickP.

Ізолят нуту, або як його ще називають аквафаба — це залишок рідини від вареного продукту. Він гарно піниться та проявляє емульгуючі властивості. Завдяки цьому у веганських продуктах ним часто замінюють яйця, крохмалі, стабілізатори та гідроколоїди.

Щороку компанія виготовляє 5000 тонн ізоляту нуту на рік. У рослинному майонезі нут є замінником яєчного жовтка.

ChickP планує, що рослинний майонез з нутом стане комерційно доступним до кінця року.

Джерело: New Food


Залишити коментар