Пт. 20 Грудня 2024

Рецепт холодного борщу від Євгена Клопотенка

У літню спеку не особливо тягне на гарячі страви, але це не означає, що варто відмовлятися, наприклад, від улюбленого борщу. Традиційну страву можна їсти влітку в холодному вигляді.

Готується такий борщ без додавання м’яса і виходить дуже легким, але ситним. На приготування у вас піде не більше 10 хвилин.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом холодного літнього борщу в своєму відео. Приготування цієї страви займе мінімум зусиль, а результат буде приголомшливим. В основі такого борщу не м’ясний бульйон, як усі звикли, а буряковий квас.

Рецепт холодного літнього борщу

Інгредієнти:

  • буряк – 4 шт.
  • хлібний квас – 1 ст.
  • щавель – 1 пучок
  • картопля – 1 шт.
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • мікс салатів – 80 г
  • сіль, перець – за смаком

Очищений молодий буряк нарізаємо невеликими шматками і вичавлюємо з нього сік. Додаємо в буряковий фреш хлібний квас і сіль. За бажанням можна додати ще трохи кефіру або сировотки.

Нарізаємо кубиками запечений буряк. Те ж саме потрібно зробити з відвареною в мундирі картоплею.

Змішуємо овочі в окремій мисці. Крупно нарізаємо листя салату і щавель без стебел. Можна додати і іншу зелень. Змішуємо овочі, заправляємо спеціями за смаком.

У кожну тарілку, в якій буде подаватися холодний борщ, викладаємо на дно по ложці солодкої гірчиці. Додаємо овочі, зелень і заливаємо все сумішшю бурякового фрешу і квасу. Страва готова!

Смачного!

Джерело: TODAY


Залишити коментар