Рецепт холодного борщу від Євгена Клопотенка
У літню спеку не особливо тягне на гарячі страви, але це не означає, що варто відмовлятися, наприклад, від улюбленого борщу. Традиційну страву можна їсти влітку в холодному вигляді.
Готується такий борщ без додавання м’яса і виходить дуже легким, але ситним. На приготування у вас піде не більше 10 хвилин.
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом холодного літнього борщу в своєму відео. Приготування цієї страви займе мінімум зусиль, а результат буде приголомшливим. В основі такого борщу не м’ясний бульйон, як усі звикли, а буряковий квас.
Рецепт холодного літнього борщу
Інгредієнти:
- буряк – 4 шт.
- хлібний квас – 1 ст.
- щавель – 1 пучок
- картопля – 1 шт.
- гірчиця – 1 ст. л.
- мікс салатів – 80 г
- сіль, перець – за смаком
Очищений молодий буряк нарізаємо невеликими шматками і вичавлюємо з нього сік. Додаємо в буряковий фреш хлібний квас і сіль. За бажанням можна додати ще трохи кефіру або сировотки.
Нарізаємо кубиками запечений буряк. Те ж саме потрібно зробити з відвареною в мундирі картоплею.
Змішуємо овочі в окремій мисці. Крупно нарізаємо листя салату і щавель без стебел. Можна додати і іншу зелень. Змішуємо овочі, заправляємо спеціями за смаком.
У кожну тарілку, в якій буде подаватися холодний борщ, викладаємо на дно по ложці солодкої гірчиці. Додаємо овочі, зелень і заливаємо все сумішшю бурякового фрешу і квасу. Страва готова!
Смачного!
Джерело: TODAY
Залишити коментар