Геть із холодильника: список харчів, котрі нищать здоров’я
Деякі харчі можуть стати причиною проблем зі здоров’ям, спричинити виникнення хронічних хвороб і пришвидшити старість. Про це повідомляє “Високий Замок” із посиланням на WebMD. Тож зверніть увагу на перелік харчів, якими краще не захоплюватися.
Гостра їжа
Гостра їжа змушує судини набрякати та навіть ламатися, що призводить до появи фіолетових слідів на обличчі.
Якщо у людини розацеа, яка часто трапляється у жінок після менопаузи, вживання спецій може викликати її загострення.
Розацеа — це поширене неінфекційне запальне захворювання шкірних покривів, що характеризується хронічним перебігом і наявністю еритеми (почервоніння), телеангіектазій (судинних зірочок), папул (вузликів) і пустул (гнійників) переважно на шкірі обличчя.
Маргарин
Більшість видів маргарину містять трансжири. Вони підвищують рівень «поганого» холестерину та знижують рівень «хорошого», викликаючи запалення у всьому тілі. Все це прискорює старіння тіла.
Газовані та енергетичні напої
Чим більше газованих та енергетичних напоїв людина вживає, тим швидше старіють клітини організму. Окрім того, у солодких «шипучках» багато цукру та калорій.
Як відомо, цукор і бактерії, що перебувають в роті, утворюють кислоту, яка зношує емаль зубів і викликає гниття. Інші мінуси — збільшення ваги та ризик інсульту чи деменції.
Алкоголь
Алкоголь викликає зневоднення, яке послаблює захисний бар’єр шкіри, а також виснажує запас вітаміну, А у печінці — потужного антиоксиданту, що захищає шкіру від шкідливих факторів навколишнього середовища.
Крім того, коли людина не отримує достатньо води, з`являються зморшки.
Випічка
Хлібобулочні вироби, такі як печиво та тістечка, мають високий вміст жиру, що забиває артерії. Крім цього, солодка випічка містить цукор, який може викликати діабет, високий кров’яний тиск та карієс.
Перероблене м’ясо
Перероблене м’ясо, таке як бекон, ковбаса, шинка та інші делікатеси, коптять, сушать або солять, щоб вони довше не псувалися. Саме це робить їх і смачними, і небезпечними. Натрій та хімічні консерванти викликають запалення, яке негативно впливає на організм людини.
М’ясо на грилі
Вчені з’ясували, що під час смаження м’яса на грилі виділяється велика кількість поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ).
Більшість ПАВ є канцерогенами — потрапляючи в організм, вони можуть вплинути на структуру ДНК і збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань.
Крім того, вживання «обвугленого м’яса» призводить до серцевих захворювань і діабету.
Залишити коментар