Пт. 20 Грудня 2024

Топ-5 безалкогольних напоїв, які освіжать у спеку

У гарячий літній день так і хочеться освіжитися смачним і прохолодним коктейлем. Пропонуємо вам кілька простих і швидких рецептів приготування напоїв для літніх посиденьок і зустрічей, пише “5ua”.

М’ЯТНИЙ ЛИМОНАД

Це варіант класичного лимонаду з присмаком свіжості. Дуже добре охолоджує у спеку і тамує спрагу. Його можна приготувати, якщо збираєтеся на пляж чи на пікнік.

Інгредієнти:

  • м’ята – 0,5 стакану;
  • лимон – 3 шт.;
  • цукор – 1,5 стакану;
  • вода – 3 л.

Рецепт приготування:

  1. Вичавити сік із лимонів.
  2. Готуємо цукровий сироп: стакан води закип’ятити і розмішувати в ньому цукор до повного розчинення.
  3. М’яту дрібно порізати.
  4. У великій посудині змішати лимонний сік, цукровий сироп, воду та м’яту.
  5. Готову суміш поставити в холодильник на одну годину.
  6. Охолоджений напій процідити від кісточок лимона та листків м’яти.
  7. При подачі можна прикрасити свіжими листочками м’яти та шматочками лимона, додайте соломинку.

Поради: краще взяти великі лимони – вони соковитіші й з них вийде більше соку. Подавайте лимонад лише охолодженим – так смачніше. Для більш насиченого лимонного смаку можна додати цедру лимона, але перед тим добре обробити шкірку окропом.

САНГРІЯ

Це традиційний іспанський алкогольний напій, який готують на основі червоного вина, можна додати бренді чи лікер. Утім пропонуємо вам варіант рецепта безалкогольного напою.

Інгредієнти:

  • консервовані персики – 200 г;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • апельсин – 0,5 шт.;
  • груша – 1 шт.;
  • темний виноградний сік – 1 л;
  • мінеральна газована вода – 0,5 л;
  • м’ята – 0,5 стакана.

Рецепт приготування:

  1. Мінеральну воду покласти в холодильник.
  2. Лимон та апельсин порізати великими шматочками.
  3. Грушу очистити від шкірки та насіння.
  4. Персики та грушу порізати кубиками.
  5. Дрібно порізати м’яту.
  6. На дно графіна викласти м’яту та фрукти.
  7. Залити все виноградним соком.
  8. Суміш поставити в холодильник на 20 хвилин.
  9. Перед подачею додайте до напою мінеральної води. Напій краще споживати охолодженим.

Поради: замість мінеральної води можна взяти виноградну газовану – так сангрія буде солодшою. Для краси можна напій наливати в склянку разом із фруктами. Парасолька та різнокольорова соломинка надасть коктейлю ще більше літнього настрою.

ХОЛОДНИЙ ПЕРСИКОВИЙ ЧАЙ

Якщо навіть влітку ви не можете жити без чаю, а спекотна погода не дозволяє вам повноцінно насолодитись улюбленим напоєм, можна спробувати рецепт холодного чаю. 5.ua пропонує вам охолоджуючий чай із персиковим присмаком.

Інгредієнти:

  • персик – 10 шт.;
  • персиковий сік – 500 мл;
  • чорний чай – 2-3 ст. ложки;
  • вода – 1 л.

Рецепт приготування:

  1. Заварити 1 л чаю. Залишити на 10-15 хвилин.
  2. У блендері подрібнити персики.
  3. Залити до персиків сік та перемішати.
  4. Чай процідити та охолодити до кімнатної температури, перелити в графин.
  5. Готовий чай та персикову суміш змішати і поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
  6. Подавати чай з кубиками льоду та соломинкою.

Поради: замість свіжих персиків можна взяти консервовані – так чай буде солодшим. Якщо ж ви справжній ласун і споживаєте чай з цукром, то до холодного також можна додати цукор за смаком.

ОГІРКОВО-ЛАЙМОВИЙ ФРЕШ

Огірки можна використовувати не лише для салатів, але й для освіжальних літніх коктейлів. Тим паче що цей овоч добре виводить токсини з організму і нормалізує тиск. Нігті, волосся та шкіра теж подякують за цей вітамінний фреш.

Інгредієнти:

  • лайм – 2-3 шт.;
  • огірок – 3-5 шт.;
  • мінеральна газована вода – 500 мл.

Рецепт приготування:

  1. Огірки помити і подрібнити на тертці.
  2. Терті огірки процідити через сито або марлю, залишити сік.
  3. Вичавити сік з лаймів.
  4. Змішати соки з лаймів та огірків.
  5. До соку додати газовану воду.
  6. Подавати охолодженим.

Поради: для смаку можна додати цукор – без нього напій буде досить кислим. Втім без нього фреш добре бадьорить і тонізує. Для прикраси також можна додати листочки м’яти. Огірки краще обрати домашні з пухирцями. Замість лаймів можна взяти лимони, проте смак буде дещо іншим.

КАВУНОВО-ЦИТРУСОВИЙ КОКТЕЙЛЬ

Яке ж літо без кавуна. Напій із соковитої ягоди та цитрусових фруктів не залишить нікого байдужим. Упевнені, цей коктейль стане одним із ваших найулюбленіших.

Інгредієнти:

  1. кавун – 1 кг;
  2. лимон – 1 шт.;
  3. апельсин – 1 шт.
  4. Рецепт приготування:
  5. Вичавити сік з лимона та апельсина.
  6. Кавун очистити від шкірки та насіння, а м’якоть порізати шматочками.
  7. У блендері змішати м’якоть кавуна, сік апельсина та лимона, має вийти однорідна суміш.
  8. Помістіть у холодильник на 30-40 хвилин.

Подавати охолодженим.

Поради: для солодшого смаку додайте трохи меду. При подаванні можна прикрасити шматочками лимона та апельсинами, а також листочками м’яти.


Залишити коментар