Спеціалісти навчилися переробляти рослинні відходи на цукор
В американській компанії Supplant представили цукор, виготовлений з рослинних залишків. Спеціалісти зазначають, що їхній продукт корисніший за білий тростинний цукор, бо є пребіотиком, має нижчий глікемічний індекс і мало калорій, пише NewFood.
Окрім забезпечення солодкості, цукор може змінювати текстуру певних продуктів, наприклад, хлібобулочних виробів. Проте Supplant заявляє, що її продукт у випічці, варінні та при карамелізації поводиться так само, як і тростинний цукор.
Минулої п’ятниці Supplant презентувала новинку в США у партнерстві з шеф-кухарем Томасом Келлером. Інноваційний продукт використали як інгредієнт для морозива. Десерт можна було замовити в американський ресторанах.
Засновник компанії Том Сіммонс розповідає, що для розщеплення довгих складних ланцюгів цукру у волокнистій сировині вони застосовують ферменти, що виробляються грибами. Таким чином отримуються укорочені ланцюги, які можна легше перетворити на цукор.
Залишити коментар