У бельгійські вафлі почали додавати жир з комах замість масла
Науковці дослідницької групи Гентського університету в Бельгії стверджують, що такий екзотичний інгредієнт є повноцінним замінником вершкового масла. Вони зауважують, що такий варіант випічки є більш корисним для екології, ніж харчі тваринного походження, пише “NewFood”.
«Комахи залишають набагато менший слід в екології, ніж джерела їжі тваринного походження», — говорить дослідниця Дайлан Томпа-Соса з Університету Гента. Вона та її колеги випробовують комах як інгредієнти тортів та солодощів, таких як вафлі. Вони практично непомітні.
Студенти, що скуштували вафлі за двома рецептами, заявили, що не помітили різниці між зразками випічки.
Втім варто зазначити, що у науковців є мало інформації про довгострокові наслідки вирощування комах у великих кількостях. Тому спеціалісти виступають за подальші ґрунтовні дослідження новітніх розробок.
Водночас представники ООН неодноразово виступали за вживання в їжу комах, бо це може зменшити викиди парникових газів.
Залишити коментар