У Європі спалах харчової інфекції через диню
У більш, ніж 10 європейських країнах зафіксували 200 випадків захворювань, які спричинила сальмонела Брендеруп. Перші випадки інфекції почали реєструвати ще в березні, вони виникають і досі. Агентство харчових стандартів (FSA) повідомило, що джерелом походження є медова роса.
Наразі відомо про факти цієї харчової інфекції в Фінляндії, Франції, Німеччині, Данії, Ірландії, Нідерландах, Швейцарії, Великобританії, Канаді, Норвегії, Швеції. Лікарі з’ясували, що всі недужі споживали диню, пише “Agro News”.
У Великобританії 52 людини захворіли між 29 березня і 28 квітня. Громадська охорона здоров’я Англії, Шотландські стандарти харчування та інші агенції охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Великобританії є частиною розслідування, яке триває.
Спеціалісти закликають усіх, зокрема й українців, дізнаватися інформацію про країну-постачальника динь перед покупкою.
Залишити коментар