Чт. 18 Квітня 2024

Україні можуть ввести податок для тих, хто працює за кордоном

Глава Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що з всіх доходів, які надходять від українських заробітчан, мають бути сплачені податки.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Велика частина заробітчан не платять податки, зокрема ЄСВ. Щоб почати боротися з ухиленням від сплати податків із боку українських трудових мігрантів, потрібно розкрити банківську таємницю. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповів глава Державної податкової служби Олексій Любченко.

Коментар: І ми, і НБУ бачимо цю інформацію: $12 млрд переказів надійшло з-за кордону. З них $2,3 млрд – через системи переказів грошей, тобто точно мало потрапити в декларації. Але потрапило тільки 11 млрд грн – у 30 разів менше від $12 млрд“, – заявив Любченко.

На думку Олексія Любченка, щоб податкова почала боротися з ухиленням від сплати податків із боку українських трудових мігрантів, потрібен контроль банківських рахунків.

Коментар: “Я категорично за розкриття банківської таємниці. Що це за архаїзм?.. Але ситуація приголомшлива: будь-яка країна світу, будь-який банк за кордоном на наш запит дає будь-яку інформацію щодо руху по рахунках, а Росія не дає. Хоча ризики я не розумію…“, – заявив глава податкової.

Якою може бути ставка податку та яким способом оподатковуватимуть заробітчан глава ДПС не уточнив.


Залишити коментар