Чт. 28 Березня 2024

СБУ викрила екскерівництво Держгеокадастру на земельних оборудках

Служба безпеки України викрила корупційну схему у сфері земельних відносин, організовану колишніми керівниками та діючими посадовцями ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на СБУ.

За попередніми даними слідства, експосадовці організували протиправну схему для відведення у приватну власність комерсантів земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

«За «допомогою» колишніх підлеглих організатори підшукували клієнтам вільні земельні ділянки. Потім через підконтрольну фірму-ліцензіата вони виготовляли необхідну технічну документацію. Ділки «гарантували» бізнесменам безперешкодний розгляд і погодження у Держгеокадастрі документації на право користування, отримання в оренду або зміну цільового призначення земельних ділянок», — йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби, зокрема, задокументували факт вимагання 600 тис. грн з місцевого комерсанта за виділення 28 га землі сільськогосподарського призначення. Правоохоронці затримали одного із фігурантів у центрі Запоріжжя під час отримання частини коштів у розмірі 440 тисяч гривень.

У ході обшуків у помешканнях фігурантів вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, які будуть додані до матеріалів справи.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до оборудки, зокрема посадовців Держгеокадастру.


Залишити коментар