Пт. 26 Квітня 2024

Чиновники Держрезерву накрали зерна майже на 900 тисяч гривень

Чиновники ДП «Хлібна база №76» Держрезерву організували схему крадіжки пшениці і встигли накрасти майже 160 тонн, продавши зерно майже за 900 тис. гривень.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на 368.media.

Зокрема, за даними слідства, протягом вересня 2020 року чиновники ДП «Хлібна база №76» Держрезерву крали зерно під виглядом вивозу відходів. У схемі замішані виконуючий обов’язки генерального директора бази (за даними офіційних реєстрів, підприємство з початку вересня очолює Вадим Автенюк — Ред.), а також в.о. заступника директора з комерційної частини та інші співробітники підприємства, а також подільники з боку.

Підробивши документи, під виглядом вивозу відходів, чиновники організували масштабну крадіжку зерна з елеваторів у селі Кавуни Миколаївської області, яке згодом продавали невстановленим поки особам.

Кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК відкрили 16 вересня. Свідок, начальник служби відомчої воєнізованої охорони ДП «Хлібна база №76», повідомив, що до нього звернувся в.о. заступника директора з комерційної частини та запропонував три тисячі доларів за те, щоб той реєстрував накази на завантаження відходів, під виглядом яких із елеваторів вантажівками вивозили пшеницю 2-3 класу.

Тільки 17 вересня з території підприємства виїхали шість автомобілів із вантажем зерна пшениці, а загальна кількість зерна, вкраденого на підприємстві, відповідно до показань свідків, становить 158 тонн. В результаті збуту цього зерна, як повідомив слідству, в.о. заступника директора з комерційної частини, подільники отримали 32 тис. доларів, майже 900 тис. гривень за сьогоднішнім курсом, вісім тисяч доларів з цих грошей він добровільно віддав слідству.

22 вересня на ДП «Хлібна база №76» пройшли обшуки, слідчі вилучили дані відеоспостереження та документальні докази, обшукали й автомобіль Renault Laguna в.о. заступника директора з комерційної частини, де теж виявили частину матеріалів, які розкривають аспекти схеми документації.

Крім того, нещодавно Первомайський суд за клопотанням слідства наклав арешт на всі вилучені докази, а також на автомобіль в.о. заступника директора з комерційної частини.


Залишити коментар