Пт. 19 Квітня 2024

В Україні з’явиться департамент податкових розслідувань

Державна податкова служба створює в центральному апараті департамент податкових розслідувань, головне завдання якого полягатиме у виявленні схем та ухилень від сплати податків великими платниками податків.

Про це повідомив глава ДПС Олексій Любченко в інтерв’ю Interfax-Україна.

«Створюємо департамент податкових розслідувань – по суті це керуюча компанія за п’ятьма регіональними центрами обслуговування великих платників. Її завдання – виявляти схеми, знаходити ухилення. У складі департаменту – управління трансфертної освіти, тобто вся міжнародна діяльність, а також підрозділ центру галузевої компетенції – тобто фахівці з вуглеводнів, ритейлу, будівництва», – розповів Любченко.

За його словами, департамент буде суто аналітичним підрозділом, який займатиметься міжнародним оподаткуванням.

Глави Державної податкової зауважив, що нова структура відомства, після ліквідації юридичних осіб її територіальних органів, має на увазі 31 територіальний орган. З них – п’ять регіональних центрів обслуговування великих платників: Київ, Харків, Одеса, Львів, а також Запоріжжя або Дніпро. Центральний апарат служби буде складатися з п’яти блоків.

«Центральний апарат служби в форматі нової структури з п’яти блоків теж підкоригували. Всередині структури буде департамент управління ризиками, який буде займатися виключно ПДВ і податком на прибуток. Департамент адміністрування залишиться, але перепрофілюється на фізосіб», – заявив Любченко.

Також він відзначив, що наразі ДПС веде боротьбу зі «скрутками» на зерновому ринку.

«Це відчувається, йде тиск. 10 млн га землі зайнято нібито “одноосібниками” – це паї 2,2 млн наших громадян. Їм потрібно терміново легалізуватися. Нагадую цифру – на 150 млрд грн, мінімум, товарної продукції за готівку йде на елеватори. До речі, елеватори зараз не розуміють, як випустити це зерно», – наголосив очільник ДПС.


Залишити коментар