Пт. 29 Березня 2024

Повітряний амарант: українське ноу-хау підкорює світ

Українські виробники дивують своєю винахідливістю, втілюючи у життя дедалі більше унікальних новинок світового масштабу. Нещодавно їх перелік поповнив дивовижний попамарант – «попкорн» зі шліфованої амарантової крупи.

Про українське ноу-хау розповів Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції під час першого гастро-дегустаційного фестивалю «Taste of Ukraine Food Fest», передає SEEDS.

«Насіння амаранту досить швидко і легко вибухає при нагріванні. Ця технологія відома вже давно, але вона є недосконалою. Вітчизняні фахівці пішли більш тривалим та витратним шляхом, але отримали неперевершений за розміром та смаком продукт. Беруть насіння амаранту, шліфують його. Виходять крупинки (шліфована амарантова крупа), ще менші та легші за саму насінину амаранту – це і є сировина для майбутнього попамаранту. Виробляють повітряний амарант на Дніпропетровщині, виробляють тільки рік, а зовсім недавно такий продукт з амаранту з’явився у великих мережах України», – розповів Дуда.

За його словами, ідея створення нового продукту належить Андрію Сазоновському, директору компанії Healthy Generation. Щоб зробити продукт більш вишуканим і сучасним, попамарант фасується в стіки і разом з сухофруктами, насінням чіа, горіхами або шоколадом продається споживачам у вигляді сухих сніданків.

Компанії Healthy Generation також виготовляє безглютенові макаронні вироби з рисового борошна з додаванням амарантового, гречаного борошна і овочевих соків (буряк, томати, зелень). І все це виготовляють без додавання цукру, фруктози, глюкозного сиропу, пальмової олії та модифікованого крохмалю.


Залишити коментар