Пт. 19 Квітня 2024

Україна та Польща підписали меморандум про створення транспортного коридору

Адміністрація морських портів України та АТ «Морський порт Гданськ» 13 жовтня підписали Меморандум про наміри співпрацювати у розвитку транспортного коридору між Гданськом та українськими портами Чорного моря. Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури України.

«Одним із пріоритетів співпраці з польською стороною є розвиток транспортного коридору між морськими портами Балтійського та Чорного морів. Підписаним меморандумом ми розпочинаємо співпрацю в рамках розвитку транспортного коридору Гданськ-Чорне море. Це сприятиме збільшенню обсягів торгівлі між Україною і Польщею та підтримці транспортного ринку», – прокоментував підписання документа міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Також він додав, що реалізація положень меморандуму дозволить максимально розширити географію контейнерних перевезень із Китаю через Україну до Польщі, до Європи та в зворотному напрямку, а також здійснювати їх різними способами різними видами транспорту практично без зупинок.

Крім того, В.Криклій зазначив, що в 2020 р. Україна направила близько 5 млрд грн на проєкт GO Highway, який з’єднує українські порти з польськими.

«Цього року вже зроблено 100 км із 140 запланованих. Також наступного року ми розпочинаємо масштабну реконструкцію траси М-05 Київ – Одеса. Як частина GO Highway на цій трасі буде зроблено 100 км доріг у Черкаській області», – додав голова Мінінфраструктури.

Також у повідомленні уточнюється, що на основі підписаного меморандуму буде створено робочу групу з питань транспортного коридору «Гданськ-Чорне море».


Залишити коментар