Чт. 28 Березня 2024

В Україні катастрофічний стан галузі тваринництва

Представники молочної галузі та профільних асоціацій звернулися до уряду та прем’єр-міністра з проханням відреагувати на спад виробництва та зниження поголів’я худоби та здійснити низку заходів для розвитку тваринництва. Звернення підписали Спілка молочних підприємств України, Асоціація виробників молока та Українська кооперативна федерація. Про це йдеться у матеріалі «Представники тваринництва поставили уряду чіткі вимоги для розвитку галузі» на AgroPolit.com.

Нагадаємо, за останні 30 років кількість молокопереробних підприємств в Україні скоротилася у три рази. Таку інформацію оприлюднив під час проведення «Всеукраїнського молочного форуму-2020» голова спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

Учасники Форуму наголосили, що в усіх провідних країнах світу молочна галузь перебуває під пильною увагою держави, яка вживає необхідних заходів щодо сприяння її розвитку. В Україні з боку держави відсутнє розуміння важливого стратегічного значення молочної галузі як одного із факторів стабілізації аграрного сектору та розвитку української економіки в цілому.

«Наявна система державної підтримки не забезпечила стабільного розвитку молочної галузі, зміцнення її конкурентоспроможності на зовнішніх ринках. На внутрішньому ринку, через відсутність цілеспрямованої державної політики, в останні роки з’явився «тіньовий» ринок молочних продуктів у вигляді виробництва фальсифікованої продукції, значно посилилася недобросовісна конкуренція, відбуваються різноманітні зловживання при проведенні тендерних закупівель молочних продуктів в бюджетних установах, ЗСУ, пенітенціарній системі. Все це призвело до глибокої кризи, яка спостерігається в молочному скотарстві та переробній галузі», – йдеться у тексті звернення.


Залишити коментар