Ср. 24 Квітня 2024

Українська пшениця подорожчала на світових ринках

На фізичних ринках ціни пропозицій європейської продовольчої пшениці залишаються на рівні 235-245 $/т FOB, тоді як українська та російська подорожчала до 245-250 $/т FOB. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

В Україні закупівельні ціни на пшеницю в порту після досягнення у п’ятницю максимальних 240 $/т або 8000 грн/т протягом попередніх днів знизилися до 232-235 $/т або 7800-7900 грн/т.

Опади поповнили запаси ґрунтової вологи та прискорили сівбу озимої пшениці. Дощі, які пройдуть протягом тижня, дозволять отримати гарні сходи та покращать перспективи майбутнього врожаю.

Тривала відсутність дощів у США та Росії посилює тиск на світові ціни на пшеницю, навіть попри «ведмежий» жовтневий звіт USDA.

Цього тижня в Росії пройдуть незначні опади, які зменшать стрес для посівів озимини, проте вони будуть недостатніми. При цьому в регіонах вирощування озимої пшениці у США опадів цього тижня не буде.

Експерти СовЕкон прогнозують, що внаслідок посухи будуть втрачені 10-15% площ сівби озимої пшениці, переважно у центральних регіонах Росії.

Виробники на тлі посухи стримують продажі, що призводить до зростання цін на пшеницю на тлі активного експортного попиту.


Залишити коментар