Чт. 28 Березня 2024

Українці в Польщі не хочуть працювати в жовтій та червоній зонах COVID-19

Українці не хочуть працювати в жовто-червоній зоні, побоюючись COVID-19. У цих місцевостях в 11 разів менше кандидатів на роботу.
Про це повідомляє Sady Ogrody.

Видання зазначає, що працівники з України повертаються працювати до Польщі. ¾ з них – це молоді люди до 35 років із середньою освітою. Побоюючись за власну безпеку, українці уникають працевлаштування в місцях, які розташовані в червоній або жовтій зонах. У цих регіонах навіть у 11 разів менше кандидатів на роботу, ніж у місцях, де епідемічні обмеження не діють.

Від 3 жовтня в червоній зоні знаходиться аж 16 повітів і Сопот.
У жовтій – 28 повітів, включаючи Гданськ, Гдиню, Жешув, Кельце, Новий Сонч та Щецин.

Загалом у 51 повіті є обмеження щодо організації конгресів та ярмарків, обмеження кількості людей у ​​спортзалах чи кінотеатрах та на сімейних заходах.
«Небажання ризику та турбота про власну безпеку – це природня поведінка під час епідемії. Тому не дивно, що українські працівники воліють уникати роботи в червоних зонах», – розповів Кшиштоф Інглот, президент кадрової служби та експерт з ринку праці.

За його словами, хоча попит на персонал у ресторанах чи готелях зменшується через обмеження, великі заводи все ще потребують працівників, і їх важче знайти, коли в даному регіоні оголошено червону або жовту зону.


Залишити коментар