Вт. 23 Квітня 2024

Хліб до кінця жовтня може подорожчати на 10-15%

Ціни на хліб до кінця жовтня можуть зрости на 10-15% через різке зростання цін на сировину.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко.

“Через різке зростання цін на сировину найближчим часом буде піднята ціна на хліб від 10% до 15% в залежності від сорту хліба, підприємства і регіону”, – сказав він.

Подорожчання хліба не буде різким

Тараненко також спростував інформацію про те, що ціна на хліб різко підніметься на 40%, яку поширюють у соціальних мережах.

“Ціни на сировину по деяких позиціях дійсно піднялися на 30-40% і люди помилково роблять проекцію цього збільшення відразу на хліб, але крім сировини, є й інші складові: оплата праці, енергоносії, витрати на збут продукції, які на таку величину не піднялися”.

Подорожчання хліба неминуче

За словами Тараненка, виробники хліба розуміють свою соціальну відповідальність перед українцями та підняття ціни продиктоване виключно ринковими факторами, а не бажанням отримати додатковий заробіток.

“Мова не йде про те, що ми хочемо щось додатково заробити, ми розуміємо свою соціальну відповідальність, тому підіймати ціни до якогось економічно необґрунтованого рівня ніхто не буде, але і залишити ціну на сьогоднішньому рівні ми не можемо теж”, – сказав Тараненко.


Залишити коментар