Чт. 18 Квітня 2024

Яблук середньої та низької якості більшає

На ринку України збільшується частка яблук середньої та низької якості, що є суттєвим фактором зниження цін на них. Ціни на яблука сортів, що підлягають зберіганню, в Україні вже знизилися до 6-14 грн/кг, тоді як на початку вересня коштували 14-18 грн/кг.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Новий яблучний сезон в Україні входить в активну фазу, але поки не повторює сценарій попереднього.

За даними проєкту, ціни на яблука сортів, що підлягають зберіганню, в Україні вже знизилися до 6-14 грн / кг ($ 0,21-0,49). Хоча тижнем раніше вони досягали 16 грн/кг ($ 0,56), а на початку вересня і зовсім варіювалися від 14 грн/кг до 18 грн/кг ($ 0,49-0,64). Більш того, зважаючи на поступове зростання пропозиції яблук на українському ринку і високу частку продукції середньої та низької якості, поточний негативний тренд у цінах найближчим часом може тільки зміцнитися, вважають аналітики проєкту.

В аналогічний період попереднього сезону подібних цінових коливань на українському ринку зафіксовано не було, і протягом серпня-жовтня 2019 року діапазон оптових цін на яблука не виходив за межі 8-12 грн / кг ($ 0,28-0,42).

«Таким чином, говорити про те, що ситуація на ринку буде розвиватися аналогічно минулому сезону поки рано, тим більше, що нинішній ціновий діапазон набагато ширше, ніж в 2019 році», – підсумовують в «АПК-Інформ: овочі і фрукти».


Залишити коментар