Пт. 19 Квітня 2024

В Україні продають 27 в’язниць на електронних торгах

Міністерство юстиції має намір виставити на продаж через систему ProZorro 27 законсервованих в’язниць, які не використовуються останні два роки.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказала заступник міністра юстиції Олена Висоцька, передає «Укрінформ».

«Так, у нас є законсервовані установи. Їх 27, є абсолютно чіткий перелік. Вони не використовуються нашою системою останні два роки. Ми з них почали. Перший найближчий об’єкт був біля Києва — в місті Ірпінь. Другий — ми визначили, що це буде, напевно, цікавий для інвесторів об’єкт, — установа у Львові. І один — в Одесі», — повідомила Висоцька.

У всіх порожніх в’язницях персонал зведений до мінімуму — охорони і адміністрації.

У питаннях організації продажів порожнього майна Мін’юст проводить консультації з Фондом держмайна. Відомо, що реалізація буде проходити через систему ProZorro.

«Ми збираємо повний пакет документів і передаємо в фонд. Він оголошує прозорі торги через ProZorro, і таким чином буде визначений покупець, за найкращою ціною, звичайно. Частина коштів піде нам за балансовою вартістю. Надлишок піде до держбюджету. І це буде перший раз, коли сама система такого роду наповнює держбюджет», — уточнила Висоцька.

Перший об’єкт для утримання під вартою Мін’юст уже виставив на продаж. Це Ірпінський виправний центр (№ 132), розташований в центрі селища Коцюбинське в 14 км від Києва. Останніх засуджених звідти перевели в інший виправний центр в серпні 2019 року.


Залишити коментар