Пт. 29 Березня 2024

Українським бджолярам видали з бюджету майже 100 мільйонів гривень

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очікує, що аграрії до кінця 2020 року використають всі кошти, виділені з бюджету на підтримку бджільництва на цей рік.

Про це йдеться в повідомлення міністерства.

Кількість заявок

Повідомляється, що на сьогодні кількість заявок на отримання дотації на бджолину сім’ю в розмірі 200 гривень досягла майже 9 тис.на загальну суму 96 млн грн.

При цьому обсяг заявок на отримання дотацій на утримання великої рогатої худоби – лише 285 на суму 44,8 млн грн за 8968 корів (по 5 тис.грн на одну голову ВРХ).

Проміжний результат

«Проміжні результати по бджолосім’ям показують, що будуть використані майже всі заплановані на цей напрямок кошти. Разом з тим, очікувані результати щодо ВРХ нижчі, ніж передбачалося», – наводяться слова заступника міністра Тараса Висоцького.

Відзначається, що остаточні результати за цими напрямками Міністерство отримає через кілька тижнів після обробки всіх документів і формування реєстру одержувачів дотацій. Крайній термін подачі заявок за цими напрямками – 1 жовтня.

Також в Мінекономірозвитку нагадали, що терміни подачі документів за іншими напрямами державної підтримки тривають, і у відомстві сподіваються, що нею скористається максимальна кількість сільгоспвиробників.

Держбюджет

У держбюджеті на 2020 рік закладено 4 млрд грн на підтримку сільгоспвиробників. З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень – на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання, 1 мільярд гривень – на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень – на садівництво та фермерство.

2 вересня 2020 року Кабінет міністрів спростив доступ сільгоспвиробників до програми здешевлення кредитів, розширивши коло одержувачів державної допомоги.


Залишити коментар