Сб. 20 Квітня 2024

В Україні виявлено розкрадання зерна Держрезерву майже на 1 млн грн

Чотирьом посадовим особам одного з хлібокомбінатів у Миколаївській області оголошено підозру в розкраданні зерна Державного агентства зернового резерву України (Держрезерв) на суму 946 тис. грн. Про це 1 жовтня повідомила прес-служба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України на своїй сторінці в Facebook.

Як уточнюється, в результаті проведеного розслідування було встановлено, що підозрювані, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволоділи майном Держрезерву, яке знаходилося на зберіганні у даного хлібокомбінату, а саме – понад 158 тонн пшениці.

«Правоохоронці встановили, що фігуранти, перебуваючи на посадах виконуючого обов’язки заступника генерального директора, начальника лабораторії, начальника дільниці, де знаходилося на зберіганні зерно, та бухгалтера державного підприємства, у вересні п.р. привласнили вказане майно Держрезерву України», – йдеться у повідомленні.

До теперішнього часу фігурантам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Крім того, в результаті слідчих дій було вилучено $11,8 тис., отримані в результаті продажу викраденого зерна, а також документація та інші речові докази.

«Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство триває», – резюмується в повідомленні.


Залишити коментар