Сб. 27 Квітня 2024

На Волині фермер вирощує одну з найцінніших місцевих риб

На Волині недалеко від Володимира-Волинського розташована унікальна рибна ферма, на ній єдиній в області вирощують сомів.

Про це інтернет-виданню БУГ розповів власник рибної ферми Сергій Корець.

За його словами, справа ця доволі непроста і потребує значного вкладення як сил, часу, так і коштів. Однак всі вкладення окупилися і зараз фермер має велику базу постійних клієнтів по всій Україні.

Сомами з цієї ферми смакують усі, хто купує цю рибу, приїжджаючи на Світязь, адже місцеві підприємці співпрацюють саме з ним. Також налагоджене постчання для ресторанів Одеси та Києва.

Корець зауважує, що аби організувати правильно весь процес, довелось прикласти чимало зусиль. Приміщення, у якому розташована ферма, розділене на три окремі кімнати відповідно до віку риб: в одній кімнаті розміщені басейни з мальками; в другій зібрані соми, які вже підросли і потребують більше місця; у третій, найбільшій за розмірами, розташовані найпросторіші басейни для тих особин, які скоро підуть на продаж.

Підприємець відзначає, соми надзвичайно вибагливі: протягом року у всіх кімнатах підтримується однакова температура, вода повинна бути відфільтрованою та постійно змінюватись, корм повинен бути лише відповідної якості, окрім цього, потрібно уважно слідкувати за тим, щоб риби були не лише ситими, а й не перегодованими, адже це теж негативно впливає на їхній розвиток.


Залишити коментар