Пт. 19 Квітня 2024

Гібрид персика, абрикоса і сливи: фермер з Одещини вирощує дивовижний фрукт

У селі Шевченкове Одеської області фермер Дмитро Євдокимов вирощує дивовижний фрукт – гібрид персика, абрикоса і сливи. Фрукт, виведений американським селекціонером Флойдом Зайгером. Називається цей фрукт  нектакотум, або ж шарафуга.

Про садівничі успіхи українця повідомив телеграм-канал “Одеса як вона є”. Відомо, що шарафуга – самий незвичайний з усіх гібридів і останнім часом користується дедалі більшою популярністю.

Сорт дерева відрізняється морозостійкістю, раннім плодоношенням і незвичайним смаком плодів. Зовні дерево схоже на звичайну сливу – з такими ж листами і шипами. Форму і розмір плоди успадкували від абрикоса, а кісточка має своєрідний малюнок від персика, хоча з легкістю  відділяється від м’якоті.

Шарафуга, або Пеакотум – результат більш ніж тридцятирічної селекції. На комерційні ринки США культура потрапила на початку 2000-х років.

За кольором плоди бувають яскраво-жовтими, як абрикоси, з привабливим червоним рум’янцем, але зустрічаються також темні багряні і фіолетові сорти. М’якоть шарафуги буває різних відтінків – від жовтого до бурштинового.


Залишити коментар