Пт. 19 Квітня 2024

В Україні потрібно створювати нові програми страхування врожаїв, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в Україні потрібно створювати нові системи поливу та програми страхування врожаїв, пише agronews.ua.

«Потрібно створювати нові системи поливу, програми страхування врожаїв. Не хвилюйтеся: уряд уже цим займається – щодо страхування готується відповідний законопроект», – зауважив очільник держави під час зустрічі з представниками   бізнесу  Кіровоградщини, інформує Офіційне інтернет-представництво Президента.

Відомо, що в ході зустрічі відбулося  обговорення впливу несприятливих погодних умов на врожай у багатьох регіонах. Наголошувалося, що цього року було мало опадів і серйозна посуха, що негативно відбилося на врожаї. І, зважаючи на довгострокові зміни клімату не тільки в Україні, а й на планеті загалом, це може стати проблемою не одного року.

Президент відзначив, що, по-перше, необхідна довгострокова реакція. По-друге, Володимир Зеленський зазначив,  що має бути ситуативна реакція в цьому році.

Зеленський  звернувся до уряду, Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, щоб вони терміново визначили, що можна встигнути зробити в цьому році, щоб допомогти аграріям.


Залишити коментар