Пт. 19 Квітня 2024

В Україні дорожчають тепличні огірки

Тепличні комбінати України минулого тижня підвищили відпускні ціни на огірки.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

«Основною причиною цінового зростання в даному сегменті оператори ринку називають скорочення пропозиції, як тепличного, так і ґрунтового огірка. На сьогоднішній день більшість фермерів вже заявили про завершення сезону реалізації ґрунтових огірків в поточному році», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають аналітики, тільки з початку минулого тижня ціна на тепличний огірок в Україні зросла в середньому на 19%, і, станом на 21 серпня, комбінати пропонували до продажу дану продукцію за ціною 17-25 грн за кг ($ 0,62-0,91 за кг). При цьому учасники ринку відзначають, що, незважаючи на настільки стрімке подорожчання, попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим.

Таким чином, наразі тепличний огірок в Україні оптовики купують у середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період.

Більш того, учасники ринку прогнозують подальше подорожчання, враховуючи підвищений попит оптових компаній і роздрібних мереж на дану продукцію. При цьому компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортного огірка компаніям поки не вдається, оскільки в сусідніх країнах пропозицію також обмежена.


Залишити коментар